Una vintena de persones han arrencat durant les últimes dues setmanes milers de llaços grocs de plàstic penjats als carrers i aquest dissabte els han apilat a la plaça de Sant Jaume, just davant del Palau de la Generalitat. L’associació anomenada Els Segadors del Maresme ha mostrat tot aquest material per demanar el retorn de la “neutralitat ideològica” a les institucions i als carrers. Ho han fet en plena polèmica amb les pancartes al Palau de la Generalitat.

El col·lectiu assegura que el seu objectiu és “netejar els carrers de contaminació i d’ideologia” i “denunciar el cinisme” del Govern català, davant la permissivitat amb els llaços grocs. Aquesta situació, diuen, ha portat a una “sobreexposició” del plàstic groc al territori.

Els concentrats, amb banderes espanyoles i catalanes, anaven disfressats amb roba de protecció especial, com si la retirada de llaços grocs es tractés d’un procés de descontaminació. De fet, asseguren que només retiren els elements que estan fets de plàstic perquè són contaminants. Per això, no han arrencat alguns dels llaços que es troben a les tanques de la plaça de Sant Jaume, fets de tela.