Open Arms Grècia
(ACN) Amnistia Internacional ha exigit “immediatament” un port segur per a les 121 persones de l’Open Arms, entre les quals recorda que hi ha 30 nens i nenes, fins i tot dos nadons, i pateixen “una calor sufocant en condicions d’amuntegament”. María Serrano, representant de l’entitat, ha criticat que “tot i la preocupació creixent pel benestar de les persones a bord del vaixell, els polítics estan incomplint vergonyosament les obligacions que els imposa el dret internacional en negar un port segur a persones que podrien patir tortura si són retornades a Líbia i que estan esgotades i necessiten protecció i atencions”.

El vaixell, que navega sota bandera espanyola, es troba a unes 30 milles nàutiques d’Itàlia, entre Malta i Lampedusa. L’entitat critica que el pols que mantenen entre si les autoritats italianes, malteses i espanyoles amb el vaixell de rescat es va produir un dia després que el Parlament italià aprovés el decret Sicurezza bis, que permet imposar multes de fins a un milió d’euros i retenir els vaixells de rescat privats que entrin en aigües territorials italianes sense permís.
Les persones que ara estan a bord van ser rescatades en sengles operacions de l’1 i 2 d’agost en aigües internacionals, la primera, a 78 milles nàutiques de Líbia i la segona, a prop de la zona maltesa de recerca i salvament.