Els Mossos d’Esquadra han detingut 19 persones al Port Olímpic

des que s’ha incrementat la seguretat a la zona amb un reforç d’efectius. El dispositiu policial, anomenat Ubiq, es va desplegar el dimarts 30 de juliol i, des d’aleshores, hi ha hagut detencions per furts, robatoris i tràfic de drogues. La nit en què més persones s’han arrestat és la de dissabte, 3 d’agost: en van ser vuit.

El dispositiu Ubiq és el mateix que es va engegar el novembre del 2018 a Ciutat Vella per perseguir traficants de droga i carteristes al districte. Aquest mes de juliol, però, la pressió s’ha concentrat al Port Olímpic, que últimament ha estat notícia per baralles i, fins i tot, morts. Segons va explicar el conseller d’Interior, Miquel Buch, el desplegament policial també inclou més unitats d’antidisturbis de la Brimo i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Detencions per furts, robatoris amb violència i tràfic de droga

A banda del dia 3, amb els vuit detinguts, la segona nit amb més detencions va ser la del 6 d’agost, quan els agents van arrestar quatre persones: una per un furt, una altra per tràfic de droga i dues més per robatoris amb violència. Pel que fa a la resta de dies, no s’han fet més de tres detencions per nit. El dispositiu ha rebut el vistiplau dels usuaris dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic, que el valoren positivament perquè consideren que és un lloc insegur.