Des de l’entitat Amics de la Rambla veuen amb bons ulls l’anunci de l’alcalde, Jaume Collboni, de reduir a la meitat el calendari d’obres previst a la Rambla. “Sempre hem defensat que el calendari inicial era exageradament llarg”, ha afirmat als micròfons de betevé Fermín Villar, president de l’entitat. Villar situa la reforma de la Rambla com “el primer pas per incidir a Ciutat Vella i canviar les tendències de la ciutat”. Defensa que és una obra necessària, tot i que admet que li costarà explicar als associats de l’entitat que “venen per davant tres anys molt intensos”.

De fet, Amics de la Rambla va demanar precisament als partits polítics el compromís d’accelerar el calendari de la reforma a l’octubre, quan van començar els treballs de la primera fase. Al tram final del passeig, a tocar del monument a Colom.

Atents als imprevistos

Villar, alhora, ha recordat que culminar les obres en tres anys és ambiciós i que pot haver-hi imprevistos (com ja n’hi ha hagut fins ara en el primer tram de treballs) que facin endarrerir el calendari. “El govern municipal haurà de fer el màxim perquè els imprevistos que puguin aparèixer es resolguin de la manera més àgil possible“.

El president d’Amics de la Rambla també apunta que cal “treballar molt acuradament les ocupacions temporals“. És a dir, demana al consistori que faci una bona planificació de la reubicació de terrasses, quioscos o estàtues a mesura que vagin avançant les obres. “Moltes persones de Ciutat Vella treballen en aquests negocis de la Rambla, hem de ser molt curosos i que aquesta activitat se segueixi mantenint”, ha dit Villar.