Quan es va inaugurar la nova àrea de jocs infantils a la plaça d’en Joanic ara fa tres mesos, els usuaris ja es van mostrar preocupats perquè el parc no tenia tanca al voltant. El temps ha demostrat que aquestes inquietuds no eren en va. Actualment el parc està ple d’orins de gos i, sobretot els caps de setmana, s’hi troben les deixalles de botellots als matins. Els veïns reclamen que l’espai es tanqui per impedir que infants i animals es barregin, així com per garantir la higiene del parc. De moment, no han rebut resposta del consistori.

Nens que gategen en un terra brut d’orins

L’Antonio Gavilán va al parc cada dia amb la seva filla de tres anys. “Els gossos hi accedeixen perquè no està tancat i el terra de l’espai infantil queda impregnat d’orins de gos i fa pudor“, explica aquest veí. La Lluna López, que viu a la mateixa plaça i també fa ús del parc, puntualitza que no es tracta d’un problema de neteja “perquè els equips venen cada dia i fan la seva feina”. Però lamenta que el pas de gossos és continu. “Encara que netegin el parc, la desinfecció dels orins no es pot fer cada dia i tenim nens que gategen perquè és un terra que ho permet”.

Diversos orins de gos juntament amb burilles al terra al parc infantil d’en Joanic

L’espai obert també convida a fer-hi botellots

Els veïns expliquen que la manca de tanques i el fet que l’espai estigui més obert des que s’ha reformat també ha fet augmentar el nombre de persones que s’hi queden per seguir la festa durant la nit. “Abans, de tant en tant, hi havia algú que entrava al parc però havien de saltar una tanca que ara no existeix”, explica López. El veïnat assegura que a la nit l’àrea s’omple de gent bevent i fumant, i a l’endemà “hi queden vidres, burilles i llaunes“.