quarantenes alumnes vacunats

Els alumnes hauran de tornar a fer quarantenes si són contacte estret d’un positiu de covid-19 encara que estiguin vacunats. De fet, les quarantenes s’aplicaran tant en els nens com en els adults, tot i haver rebut la pauta completa. El departament de Salut publicarà aquest divendres el nou protocol, que es començarà a aplicar la setmana vinent. Segons ha explicat el conseller, Josep Maria Argimon, aquest canvi es fa per l’increment de casos de la variant òmicron, que ja representa un 20 % dels contagis a Catalunya (un 25 % a Barcelona) i que es preveu que sigui la majoritària per Nadal.

Fins ara, els vacunats només havien de fer l’aïllament si eren contacte estret d’un positiu de la variant òmicron. Ara, però, Argimon justifica aquest canvi de protocol davant la situació epidemiològica i insisteix que “és molt important fer el confinament” perquè aquesta variant “és molt més transmissible”.

Les quarentenes dels alumnes vacunats es van eliminar a l’agost

El govern havia eliminat les quarantenes dels alumnes vacunats amb pauta completa el passat mes d’agost. Això es va fer coincidint amb l’inici del nou curs escolar, i ha evitat molts confinaments als instituts, on els alumnes de més de 12 anys s’han pogut vacunar des de principis d’agost. En canvi, no s’ha pogut aplicar a les escoles, on la vacunació dels nens d’entre 5 i 11 anys justament s’acaba d’obrir aquest dimecres, 15 de desembre, i no hi ha cap alumne amb pauta completa.