Un dels set detinguts aquest dissabte a la manifestació antifeixista contra el partit d’ultradreta Vox ha quedat en situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, acusat d’atemptat a l’autoritat amb instrument perillós, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els altres quatre detinguts que han declarat aquest dissabte al matí als jutjats d’instrucció de Barcelona han quedat en llibertat provisional, i estan obligats a comparèixer periòdicament davant del jutge.

Els dos detinguts que són menors també han quedat en llibertat amb càrrecs, segons ha informat Alerta Solidària. Les acusacions van des de desordre públic fins a acusació de lesions i atemptat a l’autoritat.

Una vintena de persones s’han concentrat des de les 10 h davant de la Ciutat de la Justícia per exigir la llibertat de les persones detingudes.

Ciutat de la Justícia

L’organització antirepressiva de l’esquerra independentista Alerta Solidària lamenta aquests “set nou calvaris judicials” davant d’un “petit problema d’ordre públic” i assegura que les persones detingudes són víctimes del feixisme i de l’Estat espanyol. En un comunicat difós a les xarxes socials, l’organització ha informat que la persona en presó provisional és una veïna de l’Hospitalet i
ha criticat l’actuació del govern de la Generalitat que, segons l’organització, “posa la catifa vermella” als feixistes.

 

Manifestació antifeixista contra Vox

“El feixisme avança institucionalment”

La plataforma antifeixista lamenta que la ultradreta “avança socialment i institucionalment”, després del primer acte de Vox a Barcelona. En aquest sentit, denuncia que el feixisme estigui emparat per la policia i el poder judicial. Això, diu Alerta Solidària, fa que la ultradreta imposi el seu discurs de l’odi “amb perfecta impunitat”.