alerta mossos estafa seguretat social

Els Mossos d’Esquadra han alertat a les xarxes socials d’una estafa a través de correu electrònic que suplanta la identitat de la Seguretat Social. Segons ha explicat la policia catalana en una piulada, les possibles víctimes reben un correu en què se’ls demana descarregar un informe.

El missatge arriba amb l’assumpte: “Liquidació d’impostos. Últim avís”. En el text s’adverteix a l’usuari que té pendents pagaments i s’adjunta un enllaç fraudulent. D’aquesta manera, els estafadors busquen obtenir dades personals i bancàries de les víctimes. Els Mossos demanen estar alerta i comprovar la veracitat del missatge.

El cos policial demana, sobretot, no clicar a cap enllaç que arribi al correu electrònic.

Un cas de “phishing”

Els dispositius mòbils i els ordinadors s’han convertit des de fa temps en una via d’entrada fàcil i ràpida per als estafadors. No fa gaires mesos, un engany a gran escala va enviar milers de missatges falsos en nom del banc de Santander.

Els Mossos d’Esquadra alerten que aquest tipus d’engany ha crescut els darrers anys. Els estafadors fan servir la tècnica de la suplantació d’identitat del correu electrònic o “email spoofing“. Bàsicament, consisteix a suplantar la identitat del remitent. En el moment en què es produeix el robatori, ja podríem parlar de “phishing”.

Per això, es recomana comprovar sempre les adreces de correu no obrir cap enllaç ni document en cas de dubte.