manifestacio 19 gener barcelona cimera sánchez macron

L’independentisme ha convocat una manifestació el 19 de gener a Barcelona contra la cimera hispanofrancesa que reunirà el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el cap de l’Estat francès, Emmanuel Macron. L’ANC, Òmnium i el CxR han organitzat una mobilització contra el que consideren “una provocació” del govern central i per demostrar que la independència està “més viva que mai”. A la mobilització s’han sumat diverses entitats i els Mossos d’Esquadra ja preparen un macrodispositiu amb drons.

Et detallem tot el que has de saber sobre la manifestació a Barcelona el 19 de gener contra la cimera hispanofrancesa de Sánchez i Macron.

Manifestació el 19 de gener a Barcelona: què vols saber-ne?

Horari i lloc de la manifestació a Barcelona

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Òmnium i el Consell de la República (CxR) han fet una crida per concentrar-se “massivament” dijous, 19 de gener, a partir de les 9 h, a les columnes de Puig i Cadafalch, a tocar del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), lloc escollit per celebrar la cimera hispanofrancesa de Sánchez i Macron. La manifestació es farà, concretament, a la plaça de Carles Buïgas.

Amb aquesta protesta, les entitats independentistes vol demostrar que “cap teatre polític no farà creure que l’independentisme és mort”.

Les diferents delegacions de l’ANC arreu del territori han organitzat busos per arribar a la protesta de Barcelona contra la reunió entre Sánchez i Macron. Sortiran, com a mínim, des de Lleida i Girona, en espera de conèixer més punts de sortida.

Qui convoca la manifestació el 19 de gener?

Les entitats convocants de la manifestació el 19 de gener a Barcelona o que hi donen suport són:

  • Assemblea Nacional Catalana (ANC)
  • Òmnium
  • Consell de la República Catalana
  • Acord d’Esquerres per la República Catalana
  • Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils
  • AMI
  • Ateneu Sobiranista Català
  • Cambra de Comerç de Barcelona
  • Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
  • Constituents per la Ruptura (CxR)

Els organitzadors fan una crida a la unitat de l’independentisme.

Qui participarà en la protesta al MNAC?

ERC, amb Oriol Junqueras al capdavant, Junts i la CUP ja han confirmat que participaran en la manifestació a Barcelona contra la cimera hispanofrancesa. També hi donen suport entitats com el Consell de la República Catalana i altres organitzacions independentistes.

Per contra, el govern català ja ha avançat que no anirà a la manifestació independentista.

Com anar a la manifestació del 19 de gener?

Tens diverses alteratives per desplaçar-te fins a la manifestació contra la cimera de Sánchez i Macron: vehicle privat, metro, bus, bicicleta… Consulta les millors opcions per anar a la manifestació del 19 de gener.

Manifestació dels CDR al consolat francès

Els CDR de Catalunya ha convocat una manifestació cap al consolat francès, coincidint amb la cimera hispanofrancesa. La protesta arrencarà a partir de les 11.30 h des de les columnes de Puig i Cadafalch un cop acabi la concentració.