La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va admetre en el darrer ple de Nou Barris que hi ha errors de disseny a la nova àrea d’esbarjo per a gossos del Parc de la Guineueta, sobretot pel que fa als materials utilitzats. Sanz afirma que, a hores d’ara, estan analitzant quins canvis es poden fer per millorar la seguretat de l’espai i garantir el benestar dels gossos. “Hi ha un canvi de disseny i s’han de canviar coses que s’havien plantejat malament a l’hora de fer la proposta”, assegura la regidora de Nou Barris. “Estem fent les valoracions per veure si el cost es pot mantenir en el pressupost inicial o no, però evidentment ens hem compromès que aquests espais d’àrea d’esbarjo de gossos siguin correctes i garanteixin el benestar animal”.

Les obres costaran 60.000 euros

Es calcula que les reparacions rondaran els 60.000 euros, que seran assumits per l’empresa municipal BIMSA, encarregada de la reforma del Parc de la Guineueta. Janet Sanz també va afirmar que estudiaran si cal canviar els criteris que utilitza l’Oficina de Protecció dels Animals a l’hora de dissenyar aquests espais, per tal de garantir la seguretat i benestar dels gossos.

L’espai va obrir al setembre un parell de setmanes en període proves, però es va clausurar abans de la inauguració després de les denúncies dels usuaris sobre elements insegurs al recinte. Diversos gossos van resultar ferits amb els gabions de ferro.