L’Ajuntament assegura que no es quedarà de braços creuats davant l‘atac homòfob d’aquest diumenge al centre LGTBI de Sant Antoni. El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha dit que volen donar “un missatge contundència” davant els fets que “atempten els valors de defensa de la diversitat de gènere.”

En aquest sentit, ha dit que portarà el cas a la Fiscalia de Delictes d’Odi i ha fet una crida a tots els veïns que tinguin constància de pintades o atacs d’aquestes característiques perquè es posin en contacte amb l’Oficina per la No Discriminació.

“No ens quedarem de braços creuats davant d’uns fets que atempten els valors de defensa de la diversitat de gènere i orientació sexual”

Asens ha explicat que agruparan tots els casos recollits a l’Oficina per la No Discriminació i presentaran una denúncia davant del fiscal de delictes d’odi. L’atac al centre ha rebut una condemna unànime tant de la plana política com de la ciutadania. De fet, s’ha convocat una manifestació per rebutjar els fets aquest dilluns, a les 18.30 h.

L’Ajuntament té constància d’un altre atac al domicili d’un activista LGTBI

Jaume Asens també ha explicat que l’atac al Centre LGTBI no és un cas aïllat. L’Ajuntament té constància d’almenys una pintada en un bloc de pisos de Ciutat Vella on viu un activista LGTBI, que també es va produir suposadament el cap de setmana passat.

“Ens preocupa més que el propi atac al local perquè és un atac personal. Això ja és un salt més”

Per tot plegat, el tinent d’alcalde ha demanat esperar a saber què dictamina la investigació dels Mossos d’Esquadra. Segons Asens, tant l’atac al centre com a l’edifici de l’activista apunten a la mateixa autoria.