Davant de les portes del centre, encara amb vidres trencats i pintades, la Plataforma LGTBIcat, que gestiona el nou Centre LGTBI de Sant Antoni, ha convocat una concentració de protesta per condemnar l’atac contra aquest servei municipal.

La mobilització ha estat aquest dilluns a la tarda davant del local, al número 22 del carrer del Comte Borrell i, segons xifres de la Guàrdia Urbana, hi han participat un miler de persones, que, amb els crits de “No passaran” i  ‘Fora feixistes dels nostres barris”,  han rebutjat l’atac a la seu aquest cap de setmana.

L’Ajuntament dona suport a la concentració davant les portes del centre per rebutjar els fets i evidenciar “el compromís de Barcelona amb els drets de les persones LGTBI”. El consistori i la Plataforma LGTBIcat s’han refermat en la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu. També volen que aquest nou equipament municipal esdevingui un referent en la diversitat sexual i de gènere a la ciutat.

Colau: “Hauran de respondre pel que han fet”

El govern municipal ja ha anunciat que denunciarà els fets a la Fiscalia per un presumpte delicte d’odi. L’alcaldessa, Ada Colau, ha estat contundent: “Aquí no hi ha impunitat, hauran de respondre pel que han fet“. Per Colau, l’atac va més enllà dels danys físics, “que ningú s’equivoqui, això és un atac a la democràcia, als drets, a les llibertats, aquest és l’atac d’una minoria covarda”.

Artadi: “Són accions d’odi innaceptables “

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi també ha condemnat els fets. Els ha qualificat d’“accions d’odi” inacceptables. Artadi també ha demanat fermesa i unitat per fer front tant a l’odi com al feixisme.

La protesta serveix per condemnar un atac que el col·lectiu LGTBI qualifica de “feixista” i “LGTBIfòbic” i també per donar suport al centre, que fa només una setmana que està obert al públic. Diverses entitats i ciutadans de la ciutat s’han anat sumant a la convocatòria al llarg de les últimes hores.

Fins ara, les xarxes socials s’han omplert de mostres de condemna i de solidaritat d’entitats i també de representats polítics.