Aquest dilluns, s’ha convocat una concentració de rebuig contra l’atac que va rebre el centre LGTBI de Barcelona, inaugurat fa tan sols una setmana. A més, parlem del futur polític de Ferran Mascarell, ara que Joaquim Forn ha confirmat la seva candidatura a les municipals. I abordem els perills del binomi drogues i conducció, al ‘Hashtag Barcelona‘.


Els transportistes, en el punt de mira de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha identificat una conducta de risc en el col·lectiu de transportistes a la ciutat: l’any passat, el 77 % dels positius en els controls de drogues eren transportistes. Se sap que conduir és incompatible amb el consum d’alcohol, però quins són els efectes de les drogues com la marihuana o la cocaïna en la conducció?  En parlem amb:

  • Carles Reyner, intendent de la Divisió de Trànsit i portaveu de la Guàrdia Urbana
  • José Manuel Acosta, responsable d’organització del sector de carretera de CCOO Catalunya
  • Oriol Escolies, director de Projecte Home
  • Carles Martin, metge forense i responsable de la Unitat de Medicina Legal del Servei de Responsabilitat Professional del Col·legi de Metges de Barcelona

Seguiu el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Resposta a l’atac contra el centre LGTBI

L’Ajuntament i les principals entitats del col·lectiu han convocat una concentració de rebuig, aquest dilluns, a les 18:30h, davant del centre LGTBI de Barcelona, al carrer Comte de Borrell, 22. L’objectiu és manifestar el rebuig contra l’atac homòfob que aquest cap de setmana ha patit el centre, inaugurat fa tan sols una setmana. En parlem amb el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez:


Ferran Mascarell manté la seva candidatura

Ferran Mascarell retrereu a Ernest Maragall que parli d’un conflicte tan antic com el de centredreta i centreesquerra. No retira la seva candidatura i es mostra obert a seguir parlant d’un projecte de ciutat amb altres llistes que busquin el millor per a Barcelona. Mascarell presentarà en unes setmanes el seu programa.


L’actualitat a les xarxes

Aquest cap de setmana les xarxes socials han estat pendents de Julen, especialment per criticar-ne el circ mediàtic que s’ha construit al voltant de la desgràcia. Les crítiques han caigut per totes bandes, tot i que de temes no n’han faltat: atacs homòfobs a Barcelona, contracampanya de l’Estat espanyol i un últimatum sobre les pizzes a Catalunya. Ens ho explica el Toni Noguera:


Esports

La derrota de l’Espanyol contra el Reial Madrid, la victòria del Barça al camp del Girona i el resum de la jornada dels equips barcelonins de Tercera, de la mà del Carles Alcoyent:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: