droga Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil juntament amb la Guardia di Finanza Italiana ha desarticulat una banda criminal que es dedicava a introduir cocaïna i heroïna a Barcelona i Roma procedent de Sud-àfrica i del Brasil.

Quatre persones detingudes

Segons el Ministeri de l’Interior, en l’operació Johans han arrestat quatre persones. Tres són de nacionalitat espanyola i una quarta és somali. Els han interceptat 3,4 quilos d’heroïna a Barcelona i 8,2 quilos de cocaïna a Roma. A tots quatre se’ls acusa de ser presumptes autors de delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

A finals d’octubre del 2018, durant dos escorcolls en domicilis de Madrid i Barcelona, es van trobar equips informàtics, mòbils i documents d’enviaments de diners. 

La investigació es va iniciar quan es va interceptar un ciutadà espanyol a la duana de la T1 de l’aeroport de Barcelona que intentava entrar al país més de tres quilos heroïna amagats en un doble fons d’una maleta que procedia d’un vol de Sud-àfrica. Arran d’aquest fet es va identificar una xarxa criminal que operava entre Barcelona, Madrid i Roma.

droga Guàrdia Civil

L’organització estava estructurada en dues parts: una operava entre Barcelona i Madrid i captava els missatgers; l’altra, ho feia des de Roma i es dedicava a subministrar la droga als llocs d’origen i destinació, i també al finançament. El juliol passat, la policia italiana va detenir un altre missatger de la banda, un ciutadà espanyol, en el control de duanes de l’aeroport de Roma-Fiumicino quan intentava entrar a Itàlia amb 4,2 quilos de cocaïna amagats a l’equipatge i procedents d’un vol del Brasil. Després el cap de l’organització també va ser detingut a l’aeroport de Roma amb prop de quatre quilos de cocaïna en un doble fons de maleta.

L’operació ha estat dirigida pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 del Prat del Llobregat.

droga Guàrdia Civil