El govern municipal assegura que en el últims 15 dies ha augmentat l’arribada de migrants a la ciutat, una xifra que ha arribat a les 465 persones ateses. L’Ajuntament i la Creu Roja han decidit prorrogar l’acord que tenien fins a finals de mes per mantenir el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE) durant els mesos de juliol i agost, un espai que en aquests dies ha habilitat 72 places.

Un altre centre que també ha previst un dispositiu especial és el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que ha obert un centenar de places més aquestes dues últimes setmanes. El dispositiu d’acollida estava pensat per fer una primera atenció d’emergència i oferir cobertura sanitària, suport psicosocial, orientació legal i manutenció. A més, l’Ajuntament ha prioritzat l’acollida de persones en situació d’alta vulnerabilitat, com menors, dones o persones malaltes. 

Demanen corresponsabilitat a l’Estat

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha tornat a reiterar corresponsabilitat de totes les administracions per una política migratòria efectiva que, ha dit, “requereix recursos extraordinaris”.  Ajuntament i Generalitat ja es van reunir fa dies per començar a treballar en un pla de contingència per millorar l’acollida de joves migrants. Ara, però, el consistori reclama també la implicació del Govern espanyol perquè és “qui negocia els fons europeus”.