La proposta del PSC vol penalitzar els clients, una penalització que les manifestants denuncien que les afecta directament, encara que les multes no se’ls imposin a elles. La presidenta de l’Associació de Professionals del Sexe de Barcelona (Aprosex), Concha Borrell, considera que “aquest tipus de normatives el que fan és criminalitzar i estigmatitzar molt més la treballadora sexual, i l’únic que s’aconsegueix és que la vulneració pugi, la seguretat baixi i siguin molt més propenses a ser explotades per terceres persones”.

Amb lemes com “el treball és treball”, les concentrades han reivindicat els drets laborals de les prostitutes, i en aquest sentit remarquen que no volen que es reguli la seva situació sinó que es reconegui la feina que fan.  Demanen tenir els mateixos drets que la resta treballadors: estar assegurades, tenir una nòmina, baixes… L’activista feminista i treballadora sexual Paula Esquerra demana que es tingui en compte que “no només hi ha dones en situació de tràfic sinó que existeixen dones no privilegiades, classe obrera, que som treballadores sexuals i que reivindiquem la nostra feina”.

Les manifestants afirmen en un comunicat que l’ordenança de civisme vigent “ha donat com a resultat més inseguretat i vulnerabilitat cap a les treballadores sexuals, una situació que creuen que és conseqüència d’haver aprovat una “mesura punitiva” feta “sense comptar amb les implicades”. Per això, reclamen que, abans de fer qualsevol proposta que les afecti, els partits polítics es reuneixin amb elles.