Anna Lizaran va establir lligams amb el Fort Pienc gràcies a les aclamades actuacions que va fer al Teatre Nacional de Catalunya. El nom de la popular actriu, que també va interpretar papers pel cinema i la televisió, ha estat el guanyador en la votació que s’ha fet entre els veïns per donar nom a una nova plaça del barri. En la consulta, hi havia dos noms més: la poetessa Gloria Fuertes i la compositora Lluïsa Casagemas. Lizaran va tenir 350 vots, xifra que representa més del 50 % del total.

Pocs espais amb nom de dona

Josep Lluís Sabaté, de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, assenyala que el nom havia de ser femení perquè a l’Eixample hi ha pocs carrers amb nom de dona. Gisela Boronat, de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, destaca la vinculació de Lizaran al Teatre Lliure de Gràcia i la seva contribució al teatre català, amb altres formes d’interpretació i diferents punts de vista.

La nova placeta estarà enllestida al juliol, tot i que encara trigarà uns mesos més a tenir nom. La setmana que ve la proposta veïnal es votarà al plenari i, si té prou suport, arribarà a la Comissió del Nomenclàtor.