Les associacions de veïns de Mas Guimbau – Can Castellví, Can Rectoret i Santa Maria de Vallvidrera – Mas Sauró demanen un poliesportiu, que sigui senzill però que respongui a les necessitats del barri. “A l’hivern tenir un espai tancat on les persones grans puguin fer esport o els nens puguin fer alguna activitat és molt important”, apunta Laura Cayuelas, de l’Associació de Veïns de Mas Guimbau – Can Castellví.

Actualment, els veïns que volen anar a un gimnàs s’han de desplaçar fins a Can Caralleu o bé anar a Sant Cugat, tal com explica José Luis Lorente, president de l’Associació de Veïns de Can Rectoret: “Molta gent d’aquí va a un equipament que hi ha a Sant Cugat perquè aquí no en tenim”.

Voldrien que el poliesportiu se situés on ara hi ha una pista esportiva que, critiquen, es troba en mal estat: tanques trencades, porteries sense xarxes i cistelles robades. A part de millorar l’espai esportiu amb un poliesportiu, es reordenaria la zona que, denuncien, està força abandonada i s’organitzaria l’aparcament.

Poliesportiu i institut, dos en un

L’Associació de Veïns de Mas Sauró vol anar més enllà i planteja un equipament que combini un poliesportiu amb un institut, ja que tampoc no n’hi ha cap al barri. “Poder donar una sortida d’ensenyament secundari a les escoles que, de moment, aquí a la muntanya hi ha prou nens que generarien la demanda”, explica Joan Baucells, de l’Associació de Veïns Santa Maria de Vallvidrera – Mas Sauró.

Pla de futur 2020

El poliesportiu estava a la llista de les prioritats del pla de futur de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, consensuat entre partits polítics i entitats del barri el 2010 per complir fins al 2020. Una altra de les prioritats era el Mercat Cultural de Vallvidrera, que en aquest cas ja té projecte executiu i les obres començaran aquest estiu.