ple municipal febrer 2022 barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest divendres el ple ordinari del mes de febrer del 2022, que ha anat precedit d’una declaració institucional de condemna de la invasió militar a Ucraïna, signada pels 41 regidors del consistori i que ha llegit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’acte s’ha fet de forma excepcional al Saló de Cent per donar-li més transcendència. El Ple reclama “la fi de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes“, així com que hi hagi “assumpció de responsabilitats”.

Després de la declaració, els representants municipals s’han traslladat a la sala de plens per iniciar la sessió ordinària de febrer, durant la qual s’ha donat llum verda definitiva al nou pla urbanístic del 22@. També s’ha aprovat l’ampliació d’horaris comercials a la ciutat. El ple ha posat a prova la unitat del govern municipal (BComú i PSC) en temes com la limitació del turisme o les obres de la ronda de Sant Antoni. També s’ha aprovat oferir assessorament legal als afectats pels talls de la Meridiana.

Més habitatge al 22@

El Ple ha donat llum verda definitiva al nou pla urbanístic del 22@. Aquest projecte duplica el nombre d’habitatge assequible respecte al pla vigent i s’arriba als 12.000 pisos. Tot, sense restar l’espai que queda disponible per a activitats econòmiques. A més, es reserven 15 solars per a equipaments, entre els quals hi ha un mercat. El pla també protegeix 450 finques i 20 passatges històrics i preveu convertir en eixos verds un de cada tres carrers de l’àmbit.

Només els grups de govern i ERC hi han votat a favor.

  • BComú i PSC  A FAVOR. Sanz vol que el 22@ “no sigui només per treballar; també per viure”.
  • ERC