incendi tetuan

L’incendi de la plaça de Tetuan que s’ha produït aquest dimarts de matinada a Barcelona ha estat un dels més mortífers dels darrers anys a la ciutat. En l’accident hi han mort quatre persones, entre les quals dos infants d’un i tres anys. L’últim foc amb el mateix nombre de víctimes va ser l’any 2012Hi va morir per inhalació de fum una família de quatre membres que s’havia instal·lat en una barraca al carrer de Bilbao, al barri de Provençals del Poblenou.

El 31 de desembre del 2009 al carrer de Los Castillejos, al Baix Guinardó, també van morir quatre persones. En aquell cas, el foc es va generar en un habitatge i les víctimes van ser una mare, els seus dos fills i la parella d’un d’ells.

El foc més recent amb víctimes mortals a Barcelona es va produir aquest mes d’agost a la Barceloneta, on van morir tres homes en el pis on vivien. El març de l’any 2019, al districte de les Corts, dues persones van perdre la vida al número 42 de l’avinguda de Xile, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Les víctimes, un home de 74 anys i una dona de 65, residien al quart pis d’un edifici d’11 plantes.  

Incendis en infrahabitatges

L’incendi d’aquest dimarts a la matinada s’ha produït en un local on la família hi passava la nit. Es tracta d’una antiga oficina bancària que estava ocupada. No és la primera vegada que hi ha incendis en infrahabitatges i en espais ocupats per persones en risc d’exclusió i en situació de vulnerabilitat. Fa gairebé un any, el 10 de desembre del 2020, tres persones van morir en una nau ocupada a Badalona, on vivien un centenar de persones. L’any 2005 també va morir una persona sense llar que vivia en una nau de l’antic recinte fabril de Can Ricart.