La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, s’ha compromès a desencallar el conflicte per l’encaix de l’escalinata de la Glòria de la Sagrada Família, amb una “solució definitiva”, abans que acabi aquest mandat, el 2027. Segons els plans actuals, el temple vol construir una gran escalinata a la façana que dona al carrer de Mallorca, just on ara hi ha blocs de pisos. De fet, així ho preveu la planificació urbanística de la ciutat, el PGM, que manté un total de 1.020 habitatges afectats.

El compromís de trobar una solució definitiva l’ha fet públic Bonet, aquest dijous a la tarda, després de reunir-se amb membres de l’AV Sagrada Família i la plataforma de veïns Afectats per la Sagrada Família, 15 dies més tard que es reobrís el debat per l’escalinata. “Necessitem acabar amb la provisionalitat que dura des del 1976 amb la premissa de garantir el dret a l’habitatge“, ha avisat Laia Bonet.

La tinenta d’alcaldia ha reiterat que el govern Collboni “no prejutgem” quina ha de ser la solució definitiva i que, si finalment hi ha veïns als quals se’ls expropia el pis, el cost del reallotjament l’haurà d’assumir la Sagrada Família. També ha dit que l’acord al qual s’arribi inclourà tramitar una modificació al Pla General Metropolità per desafectar el nombre de finques que es pactin.

Els veïns afectats, esperançats

Pel que fa als veïns, han abandonat la reunió “amb esperança” i amb la voluntat “d’iniciar una etapa de diàleg” que permeti “arribar a un acord amb la mínima afectació als veïns”, ha dit Salvador Barroso, president de la plataforma d’afectats. El vicepresident de l’entitat, Francesc Pla, ha celebrat “la voluntat claríssima de trobar una solució definitiva aquest mandat”, alhora que Gabriel Mercadal, de l’AV Sagrada Família, ha reclamat una trobada també amb la Junta Constructora de la Sagrada Família.

La d’aquest dijous ha estat una reunió a dues bandes (Ajuntament-veïns), tot i que la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme ha assegurat que “ja hem tingut converses amb els responsables del temple”, en les quals “els hem traslladat el mateix que als veïns”.