La desfilada luxosa i, al mateix temps, polèmica de Louis Vuitton ha aixecat gran expectació a la ciutat per veure els famosos que hi estan convidats. Pocs detalls n’han transcendit i servirà per presentar la col·lecció de dona creuer 2025, en el marc de la Copa Amèrica de vela.

S’hi esperen diverses celebritats del món de la moda i del cinema, algunes de les quals ja van participar aquest dimecres a la nit en el sopar de gala organitzat per la marca de luxe a la Fundació Joan Miró. Les darreres hores es van descobrint noms d’algunes de les assistents, com les actrius Ana de Armas, Sophie Turner i Zendaya.

La desfilada arrencarà a les 20 h, però abans, a les 18.30 h, els assistents es deixaran veure en un “photocall” que la marca ha organitzat.

Els fans esperen per veure els famosos

Hores abans de la desfilada, han estat centenars els fans que esperaven per veure els convidats a la desfilada. La porta de l’hotel Mandarin Oriental ha estat un dels llocs de màxima expectació per veure sortir els famosos que s’hi allotgen.

fans porta hotel Mandarin

Un altre punt de trobada dels fans ha estat la porta de l’accés nord del Parc Güell, a la carretera del Carmel, per on es preveu que arribin els assistents convidats per la marca francesa. Especialment esperada és l’arribada del cantant Felix Lee, integrant de la banda de K-pop Stray Kids, que ha congregat desenes de fans.

La desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell: hermetisme sobre la llista de celebritats que hi aniran
Aquest dijous, 23 de maig, la Maison celebrarà la desfilada de la col·lecció creuer 2025 a Barcelona, ciutat que la firma va escollir per obrir la seva primera botiga a Espanya el 1987

Restriccions i rebuig veïnal

L’esdeveniment ha aixecat expectació en alguns sectors, sobretot de la moda, però també molt rebuig dels veïns, sobretot per les molèsties i restriccions que viuen aquests dies. Durant el dia d’avui ja no s’ha pogut aparcar als carrers d’Olot, Mercedes, Santuari de Sant Josep de la Muntanya, Larrard i Marianao. I des de les 14 h, tan sols els veïns poden accedir en cotxe a aquests carrers.

Les restriccions no acaben aquí. A partir de les 17 h, només els veïns podran apropar-s’hi, també a peu. La resta de persones hi tenen l’accés prohibit. A tot això s’hi afegeix que fa dies que no poden accedir a algunes àrees del parc pel muntatge de la instal·lació. Precisament van ser els veïns els qui van denunciar la destrossa d’una escala.

Manifestació veïnal a les 19 h

Totes aquestes restriccions, a més dels sorolls i proves de so d’aquests dies, han fet que el veïnat s’afegeixi a l’agenda del dia, amb una manifestació que sortirà de la rambla de Mercedes a les 19 h, és a dir, una hora abans que les models pugin a la passarel·la. Serà la segona gran protesta veïnal després de la tamborinada popular dins i fora de la zona monumental d’aquest dimecres, en rebuig a un esdeveniment que consideren que privatitza un espai públic declarat patrimoni de la Unesco.

Tancat dos dies al turisme

D’altra banda, tota l’activitat turística al Parc Güell s’ha aturat tant dimecres com dijous, ja que no se’n pot visitar la zona monumental. La decisió ha agafat per sorpresa els turistes que s’hi han apropat. Per contra, les entrades per als dies 24 i 25 es van exhaurir ràpidament.

L’Ajuntament defensa la desfilada

Malgrat tota aquesta polèmica, l’Ajuntament ha defensat la desfilada de Louis Vuitton com una oportunitat perquè Barcelona refermi el seu atractiu per captar grans esdeveniments de projecció internacional: “És un homenatge a l’arquitectura, la cultura i el talent de la ciutat”, han afirmat fonts municipals.

Creuen que pot servir per atreure inversions i que, més enllà de l’impacte en projecció i reforç de sectors estratègics, aquest gran esdeveniment ha comportat la contractació d’unes 500 persones.