El ple de Ciutat Vella d’aquest dijous ha quedat suspès després dels moments de tensió que s’han viscut per les queixes d’alguns assistents pel desallotjament de La Tancada, a l’antiga Escola Massana. El regidor del districte, Albert Batlle, ha defensat l’actuació policial i ha reiterat que “era una vergonya l’estat en què es trobava l’espai”. Les afirmacions de Batlle no han agradat a alguns dels veïns presents el ple, que han proferit crits i han criticat el govern municipal. “No teniu vergonya, aquesta gent està dormint al carrer!”, han afirmat. També han acusat l’Administració de fer “batudes racistes”. “Vosaltres esteu creant la inseguretat als nostres barris”, han dit.


En una de les intervencions, s’han dirigit directament a Batlle: “Sou els sicaris d’empresaris i especuladors i ens preneu a tots per idiotes”. “Heu vingut a escombrar la classe treballadora, un a un”, unes paraules que han estat molt aplaudides.

Batlle: “Hem començat per La Tancada i seguirem”

Batlle, però, ha refermat la voluntat d’acabar amb aquestes situacions i ha assegurat: “Recuperarem els espais indegudament ocupats al districte. Hem començat per La Tancada i seguirem”.

Unes afirmacions que han tornat a generar crits per part d’aquest grup de persones. Davant de la situació i veient els moments de tensió, la presidenta del ple, Carolina Recio, ha decidit aturar momentàniament la sessió per celebrar una junta de portaveus urgent. A la tornada, però, ha traslladat als assistents que tots els grups havien acordat suspendre el ple “perquè no es donen les condicions adequades”, cosa que també ha provocat crits de rebuig a la sala.