La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte per remodelar els entorns de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella. L’objectiu és convertir-ho en un espai de trobada per al veïnat i mantenir alhora el patrimoni de la casa, la vegetació i la topografia actuals. La previsió del consistori és que les obres comencin abans de la primavera i durin vuit mesos. L’Ajuntament hi destinarà un pressupost de gairebé 1,4 M €.

En total, l’àmbit d’intervenció ocupa 4.519 m2 i inclourà una esplanada amb pendent transitable per a vianants i vehicles de manteniment. S’hi faran diferents recorreguts, que consolidaran els camins espontanis que ja s’han format al llarg del temps. També es construirà una escala que connectarà la parada de bus de les línies 11 i V31 al carrer del Pare Pérez del Pulgar amb l’avinguda Meridiana.

Nova àrea de jocs infantils

L’àrea verda incorporarà una zona de jocs infantils que potenciaran la interacció amb la natura. Entre les activitats que s’hi podran fer hi haurà equilibris, espais per enfilar-se, lliscar i experimentar amb l’entorn a través de materials naturals. A més, hi haurà un espai de refresc de més de 50 m2 que permetrà recuperar la font brollador de la Casa de l’Aigua, que actualment es troba en desús.

Les obres inclouran la instal·lació de mobiliari urbà i un sistema d’enllumenat nous i un de drenatge amb més capacitat.

Un conjunt patrimonial històric

La Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella és un conjunt patrimonial que forma part de la història de la ciutat, fortament lligat a l’itinerari del rec Comtal i el llegat arquitectònic que hi ha vinculat. En aquest equipament es va intentar establir i consolidar un sistema públic d’abastiment d’aigua al segle XX. Recollia aigua procedent dels pous de Montcada i Reixac i la impulsava fins al dipòsit de la Trinitat Nova.