mossos esquadra

(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un pres de 56 anys condemnat per un doble assassinat a Terrassa. Els agents de la policia autonòmica van localitzar l’home el 26 d’octubre arran d’un incident amb un arma de foc al barri d’Horta. Els Mossos van arrestar-lo, ja que un jutge havia ordenat fer-ne la crida i cerca després que el juny del 2021 aprofités una sortida laboral de la presó per no tornar al centre penitenciari on complia condemna.

Va tirotejar dos vigilants de seguretat

El detingut complia condemna a Brians 2 pel doble assassinat de dos vigilants de seguretat el desembre del 2022 per intentar atracar un furgó blindat amb 214.000 euros de la recaptació d’uns cinemes del Parc Vallès de Terrassa. Va ser condemnat a una pena de quatre anys de presó com a col·laborador necessari de l’atracament, però el Tribunal Suprem li va elevar a 25 anys com a coautor dels dos assassinats.

Mesures per dificultar ser localitzat

Després de fugir el juny del 2021, l’home va adoptar mesures d’autoprotecció per dificultar ser localitzat. Va tallar molts dels lligams familiars i canviava sovint de domicili i aspecte físic. En el moment de fugir tenia pendent complir 10 dels 25 anys de condemna.

El detingut va passar a disposició judicial i va ingressar al centre penitenciari de Brians 2. Tenia vigents dues ordres de detenció, una per no reingressar a la presó i una l’altra per un delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.