Després d’un any d’aturada, aquest dissabte s’ha tornat a celebrar el festival Simfònic. Ha arrancat amb els cantaires de Vozes —el projecte social que treballa per la inclusió i la cohesió social— des de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, que s’ha estrenat en aquest cicle de concerts com a part d’una prova pilot per descobrir quins nous usos pot tenir l’espai.

En total, hi ha programats 100 concerts simultanis i gratuïts per tot Catalunya i Mallorca en què ha calgut reserva prèvia per poder mantenir les distàncies de seguretat i, de fet, segons els organitzadors, ja no queden entrades. Només a Barcelona ja s’hi han programat una quarantena de recitals de música.

La presidenta del festival, Elena Mut, ha destacat les ganes de tornar a tocar presencialment després d’haver-ho hagut de fer virtualment al novembre per la pandèmia. Una de les violinistes de Vozes, Valentina Zúñiga, ha afegit que “són els més petits, segur, qui més ganes tenen de tocar amb públic, amb tanta virtualitat pròpia de la pandèmia”.

Com cada any, en el festival també hi col·laboren músics que actuen com a padrins. Enguany ho fan els ‘Stay Homas’, el grup revelació de la pandèmia, i han gravat un videoclip de presentació del festival juntament amb tres alumnes de l’escola de música Jamm Session de Barcelona. La cançó “Gotta be Patient” sonarà simultàniament en tots els concerts.