bombers en la superfície cremada per un incendi a Collserola

Els Agents Rurals han explicat a betevé que tenen un sospitós de ser l’autor de l’incendi que va cremar 12 hectàrees del Parc de Collserola el passat 8 de juny. El foc es va originar en un matalàs situat en un pas subterrani, i ara s’investiga si l’incendi va ser provocat o fruit d’una negligència. Tot i que no s’han trobat accelerants, com la benzina, al punt on van començar les flames, de moment, no es descarta cap opció.

Segons diversos testimonis, que van veure l’inici del foc i van avisar els bombers, l’incendi va ser provocat. Asseguren que quan va començar el foc van veure un home amb actitud sospitosa. De la seva banda, els Mossos van obrir una investigació i també apuntaven que podria haver estat provocat.

Sis incendis i 17 hectàrees cremades

L’incendi del passat 8 de juny és el pitjor d’aquest 2021 a Collserola, però no és l’únic. Se’n han produït sis amb certa importància, amb un total de 17 hectàrees cremades. L’últim va ser el dia de Sant Joan, amb 920 m2 de vegetació cremats. De fet, tot just acaba de començar la temporada d’estiu i la superfície cremada al parc en dos mesos ja frega la mitjana anual dels darrers 30 anys.