Els Agents Cívics, que ajuden a prevenir conflictes i promouen el civisme, ja s’han desplegat per tot Barcelona. Hi ha 116 efectius repartits per tots els districtes, tot i que s’ha reforçat el servei en pols d’atracció turística com la Sagrada Família o la Barceloneta.

La unitat dels Agents Cívics es va crear el 2015 amb 33 agents i, des de llavors, ha anat creixent fins a arribar els 116 actuals. S’han desplegat per tota la ciutat, però se n’ha incrementat la presència als entorns de la Sagrada Família, on patrullen 35 agents, i també a la Barceloneta, on n’hi ha 14. A més, s’han augmentat els efectius a les oficines d’atenció al ciutadà.

Coincidint amb el creixement del turisme, també s’han desplegat agents cívics en espais massificats com el turó de la Rovira i, per primera vegada, el Mercat de la Boqueria. L’objectiu és potenciar els comportaments cívics i sensibilitzar els visitants i ciutadans en l’ús responsable i respectuós de l’espai públic. Aquest desplegament estarà en marxa fins a l’octubre.