El Rotary Club de l’Eixample continua premiant els estudiants més solidaris del districte. Per vuitè any, l’entitat ha lliurat els premis Protagonistes del demà, que volen distingir els joves que destaquin per l’expedient acadèmic, la solidaritat o la creativitat. Els guardonats s’escullen entre els estudiants dels centres de batxillerat, cicles de grau mitjà o ensenyaments esportius de grau mitjà.

Els premis són set beques de 1.000 euros i set accèssits de 100 euros, que dona el Rotary Club, dues beques que atorga CaixaBank  i altres tres a càrrec de tres eixos comercials: CorEixample, l’Eix Fort Pienc i l’Eix Comercial Sagrada Família.

Joves promeses per un futur millor

Judit Palazuelo, de l’Escola Sagrat Cor Diputació, i Nicolás Escobar, de l’Institut Jaume Balmes, són dos dels premiats amb 1.000 euros d’aquest any. “És com un reconeixement per a mi mateixa”, diu Palazuelo, “per participar per fer que aquest món sigui una mica més altruista, més bonic”. Ella ha triat estudiar infermeria per seguir ajudant la gent, com fa en un camp de treball per a persones amb discapacitat.

Al Nicolás, el vessant solidari i social li ve de l’institut i del seu avi, però també col·labora en la difusió de la ciència. Explica amb satisfacció que aquest és un ajut important per la carrera que vol estudiar: física.

Les entitats del districte hi donen suport

Pels organitzadors, aquests premis també han de servir per fomentar les relacions entre les persones i les entitats dels barris de l’Eixample. “És una experiència molt bonica”, diu Antònia Utrera, gerent dinamitzadora de l’Eix Comercial Sagrada Família, “veure aquest jovent amb aquesta qualitat, no només en àmbit acadèmic, sinó aquesta fortalesa interna, aquesta creativitat que tenen i aquesta capacitat de posar-se en el lloc dels altres”.