El govern municipal ha anunciat que el consistori es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió a una parella de dones lesbianes al barri de la Verneda. Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la tarda a la terrassa d’un bar del carrer del Pont del Treball, quan un veí de la zona va insultar, agredir i amenaçar la parella.

El regidor de Drets Civils, Marc Serra, ha argumentat la decisió per la “gravetat dels fets” (segons ha dit, l’agressió es va produir “en presència de tres menors”) i perquè el consistori considera que “una agressió contra persones del col·lectiu LGTBI és una agressió contra el conjunt de la ciutat, contra els valors de convivència en la diversitat”. També ha explicat que han iniciat “la coordinació amb fiscalia” per acordar possibles “mesures de protecció” per a les dues víctimes i els seus fills, tenint en compte que l’agressor era un veí del barri amb qui es poden tornar a trobar.

Serra ha felicitat la Guàrdia Urbana per la “ràpida reacció”. El regidor ha destacat que, a més de protegir la víctima i identificar l’agressor, van documentar els fets no com una agressió qualsevol sinó com “una situació de disciminació”, fet que va permetre activar el protocol contra agressions al col·lectiu LGTBI. També ha explicat que l’Ajuntament ha atès les dues víctimes des de l’Oficina contra la Discriminació

“No estem en una situació d’alarma”

El regidor de Drets Civils ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” davant d’un “increment important de la visibilització d’aquests fets”, que ha atribuït a “l’empoderament” del col·lectiu. Marc Serra ha assegurat que “no estem en una situació extrema o d’alarma” i ha situat les xifres dels primers mesos del 2019 en una línia semblant a les del 2018, any en què es van registrar un total de 30 denúncies per qüestions LGTBI.

Serra ha vinculat algunes de les agressions a l’auge polític de l’extrema dreta i la seva “entrada a les institucions” i ha advertit que “aquest govern no restarà passiu davant de l’augment del racisme o de la discriminació, sinó que donarà una resposta contundent per protegir les víctimes i emprendre les accions judicials pertinents perquè no quedin impunes.” En aquest sentit, s’ha mostat compromès a treballar perquè la resposta davant d’aquest tipus d’agressions “segueixi sent el més ràpida, àgil i eficaç possible”.