La reforma del tercer tram de l’avinguda Meridiana, que passa per tot el barri de Navas, no estarà enllestida a temps. Segons la previsió, les obres tenien una durada d’uns nou mesos i s’havien d’acabar a l’estiu, però a hores d’ara encara queden hores de feina per endavant. Segons el consistori, els treballs s’allargaran tres mesos, fins a finals d’any.

El tram que s’està adequant comprèn 435 metres i va des del carrer de Josep Estivill fins a Felip II. Aquí es desplega la mateixa filosofia de pacificació amb la reducció del trànsit i més espai per als vianants i ciclistes.

Retard per facilitar la mobilitat dels autobusos

Segons el consistori, el retard és deu a modificacions al projecte inicial de reforma d’aquest tram per facilitar la mobilitat dels autobusos interurbans a la cruïlla del carrer d’Espronceda amb l’avinguda Meridiana. Després dels canvis, en aquest punt els autobusos podran fer un canvi de 180 graus a la mateixa Meridiana i s’evitarà que entrin pels carrers del barri. Aquesta mesura respon a una de les demandes veïnals referents al projecte de reforma de la Meridiana en el tram entre el carrer de Felip II i Fabra i Puig.

Ja està definida la rambla central

Una de les particularitats d’aquest tram és la creació d’una rambla àmplia per al passeig a l’espai central de l’avinguda. Aquesta rambla ja es troba definida i limitada per blocs de formigó i, d’aquesta manera, es pot veure sobre el terreny com serà d’ample. La rambla ha de permetre connectar les dues bandes de la Meridiana.

En aquest punt, el carril bici es dividirà i baixarà a la calçada com carrils unidireccionals a banda i banda. Però encara no s’ha dissenyat al terreny. En canvi, sí que ja es pot veure l’amplitud que tindran les voreres amb el nou enrajolat, s’hi han col·locat noves jardineres i fanals.

La calçada de sortida, pendent d’asfaltar

La calçada de la Meridiana en sentit entrada a la ciutat ja s’ha asfaltat i el diumenge 1 d’octubre tocarà el de sentit de sortida entre el carrer d’Espronceda i Felip II. En aquest cas, també hi haurà restriccions, però s’hi mantindrà habilitat sempre un carril de circulació. Les bicicletes es desviaran pels carrers de Múrcia i Felip II.