L’Ajuntament activarà un dispositiu específic per a la revetlla de Sant Joan per donar resposta a les diferents necessitats que sorgeixin la nit del 23 de juny. Per fer-ho el consistori coordinarà tots els serveis implicats en aquest festivitat i garantir així que els barcelonins puguin gaudir de les festes populars i l’encesa de les 16 fogueres distribuïdes per tota la ciutat. Tot i que a Catalunya el risc d’incendi forestal és alt per una temperatura alta i la sequedat dels boscos, segons el cap de la Unitat de Protecció Civil del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Hèctor Carmona, a Barcelona la situació és menys greu perquè no estan tan secs.

Neteja de platges

La celebració de la revetlla de Sant Joan té lloc als carrers i places de la ciutat, però especialment a les platges, que l’any passat van rebre unes 60.000 persones. Per això el dispositiu de neteja començarà a primera hora del dia de Sant Joan amb un total de 310 operaris i 60 vehicles de servei. Per contribuir a recollir els residus produïts durant la revetlla, també s’instal·laran unes 2.500 papereres de cartró, 2.000 de grogues per als envasos i 500 de grises per a la resta, que completen les que ja hi ha instal·lades de forma permanent.

A més, per conscienciar la ciutadania que les platges són espais naturals que cal preservar, l’Ajuntament ha previst una campanya de sensibilització.

Revetlla tranquil·la i segura

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat els dies 23 i 24 de juny amb especial vigilància a la zona del centre, als llocs de gran concentració de persones i a l’àmbit de platges (districte de Ciutat Vella i Sant Martí). Els principals objectius del servei a la resta de la ciutat seran per reforçar la presència d’agents en aquells espais on se celebrin revetlles i s’encenguin fogueres. També la venda no autoritzada d’aliments ni de begudes alcohòliques ni de qualsevol altra substància.

Durant la ni del 23 al 24 de juny, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament dels Bombers també posarà en marxa el seu dispositiu per donar atendre les possibles demandes que es puguin produir.

67 hores de servei de metro ininterrompudes

TMB donarà servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les cinc de la matinada de dissabte, 22 de juny, fins a la mitjanit del dia 25, de manera que funcionaran de forma continuada durant 67 hores.