Tal com marca la tradició, aquest diumenge a la tarda, revetlla de Sant Joan, la Flama del Canigó ha arribat a la plaça de Sant Jaume des del Parlament. És la flama encesa al cim de la muntanya del Canigó que recorre tot Catalunya per encendre les fogueres d’arreu del país, incloses les de tots els barris de Barcelona.

Des de les 16.30 h, l’ambient de festivitat ha omplert la plaça de Sant Jaume, on s’ha organitzat una festa de rebuda, amb sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Els Gegants de la Ciutat i els Balls de l’Àliga han estat els encarregats de rebre el foc, que ha arribat a les 18 h i dona pas a la lectura del Missatge de la Flama, un manifest que enguany ha estat escrit per Carme Forcadell. Durant l’acte de rebuda de la flama també han actuat els Castellers de Barcelona i les Catifaires del Raval han elaborat una catifa temàtica sobre l’arribada del foc.

Flama del Canigó

La Flama també arribarà fins a l’estranger, a les ciutats on hi ha polítics catalans. Per segon any consecutiu, que el foc viatjarà fins a Brussel·les i Ginebra en una festivitat que, com l’any passat, tindrà un marcat rerefons polític.

A les 18.30 h, després de l’encesa del peveter, els representants de cada barri han anat pujant a l’escenari per agafar el foc que, gràcies als voluntaris, encendrà les fogueres de tota la ciutat.

Enguany, l’arribada de la Flama coincideix amb la festivitat del Corpus Christi, una de les tradicions més antigues de Barcelona que, entre altres activitats, guarneix de flors la ciutat.