Els CDR han preparat un recorregut que ha partit del Departament d’Ensenyament, a la via Augusta, i que s’ha desplaçat cap a tres escoles de la zona: l’Escola Augusta, la Nausica i la Infant Jesús.

A la mateixa hora i al mateix lloc, alguns col·lectius unionistes han fet una crida a seguir la mobilització dels CDR. Prop d’una vintena de persones han seguit el rastre de color groc i han retirat els llaços que han trobat al mobiliari urbà.

Inicialment, però, s’havia convocat els antiindependentistes a la plaça de Francesc Macià a les 22 h, una mobilització que ells mateixos havien batejat com a operació Troia i que portava per lema “Netegem els carrers”. De fet, alguns dels signants d’aquesta mobilització s’han desmarcat de la primera.

Al seu temps, aquesta protesta nocturna també ha tingut resposta per part dels col·lectius independentistes, que han convocat una contramanifestació. A partir de les 22h de la nit, un grup de membres del CDR de Sants s’han concentrat a 50 metres dels unionistes i els han increpat des de l’altre costat d’un cordó policial de seguretat. Poc després de les 23 h han desconvocat la manifestació.