Els avis del barri de Sant Josep de l’Hospitalet han respost a la felicitació nadalenca que van fer els alumnes de l’Escola Thau. Les postals van ser una activitat de la classe de llengua castellana, amb l’objectiu de motivar els alumnes a practicar l’escriptura. D’altra banda, tenia també un vessant social: confortar la gent gran que viu sola i, a la vegada, crear vincles entre grans i petits.

Els avis del barri de Sant Josep de l’Hospitalet van rebre fa uns mesos una postal de Nadal personalitzada dels alumnes de 5è de l’Escola Thau. Ara, els han correspost amb un vídeo d’agraïment i molts comenten també alguns detalls que els expliquen els nens en les felicitacions, com per exemple què demanaven als Reis o quin és el seu equip de futbol. En el vídeo, molts dels avis que hi surten tenen la postal a la mà i es mostren agraïts i contents d’haver-la rebut.

Crear vincles entre diferents generacions

El projecte es va vehicular a través del centre d’atenció primària del barri i de l’Escola Thau. Més enllà de la finalitat acadèmica de practicar l’expressió escrita en castellà, també pretenia confortar la gent gran que viu sola i crear vincles entre els grans i els petits. Molts dels infants no s’esperaven la resposta, almenys en aquest format, i els ha sorprès gratament. “Potser m’esperava una foto, un gràcies… però no un vídeo llarg”, comenta Pol Marfull, un dels alumnes que hi han participat. “Em vaig emocionar bastant”, comenta Carlota Mir, una altra de les alumnes.

Ara han pogut veure el vídeo a classe i aprofiten per practicar també l’expressió oral mentre comenten la resposta dels avis. Segons el professor de llengua castellana que ha dinamitzat l’activitat, Antoni Rubió, aquesta ha estat una manera de donar un sentit pràctic a les classes: “Aprendre llengua sense comunicar-se és un exercici absurd“, comenta.