Ja s’han concretat els detalls del tancament a les nits del parc que hi ha entre els carrers de Sancho de Ávila i Pamplona per evitar les molèsties derivades de la proximitat amb la zona d’oci nocturn del Poblenou. Després d’uns primers contactes amb l’Ajuntament i de la mediació de la síndica de greuges, els veïns han entregat el projecte i estan en espera de les revisions que els pugui fer el consistori. Estan disposats a pagar l’obra per tenir-la enllestida abans de l’estiu, quan els problemes augmenten.

Els veïns es queixen dels actes incívics que es produeixen en el parc situat entre els carrers de Pamplona i Sancho de Ávila, sobretot  les nits dels caps de setmana i els festius. N’estan tan farts que han presentat un projecte a l’Ajuntament per tancar-lo a les nits costejant ells mateixos l’obra. Bàsicament denuncien molèsties per sorolls i brutícia a causa de la proximitat amb la zona d’oci nocturn del Poblenou.

El consistori no tenia previst tancar l’espai fins que no es construeixin els equipaments que han d’anar al mig de l’interior d’illa, una inversió que no està prevista per aquest mandat municipal.  Els veïns han proposat pagar ells mateixos la intervenció en aquest parc que és de titularitat municipal. Patrick Leduchowicz, de la comunitat de veïns de Sancho de Ávila, 15, diu que “no hem volgut esperar perquè el problema és de cada dia. Tot i que serà provisional, una gran part considerem que podria ser definitiva”.

Mediació de la síndica

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha mediat en la resolució del conflicte. Ha intervingut, explica, perquè els residents en aquest punt de la ciutat feia anys que es queixaven i s’ha d’assegurar la tranquil·litat i descans de tots els barcelonins.