A l’entrevista, Jordi Graupera ha dit que les 30.000 signatures que ha recollit al web Primàries Barcelona són “un primer pas que ens dona impuls per convèncer els partits, que sabem que no serà fàcil”. El doctor en filosofia política ha admès que els recels amb què s’ho miren els partits “són normals” perquè el procés que planteja “posa en qüestió alguns dels mecanismes interns”. Graupera ha afirmat que malgrat que cap formació política no ha dit obertament que sí, “tampoc no han dit que no; que dubtin és bo”.

Tot i això, només Demòcrates de Catalunya està disposat a preguntar a la militància si se sumen a les primàries de Graupera o les fan per separat. Aquesta qüestió es decidirà en el comitè local de la formació, aquest dijous. El PDeCAT, en canvi, està centrat en les seves primàries, que es faran l’11 i 12 de maig. Els associats del partit han de triar entre Carles Agustí i Neus Munté. Dels dos, només Agustí ha expressat sintonia amb Graupera.

ERC és qui s’ho mira amb més distància. Els republicans recorden que Alfred Bosch és el seu candida i que per parlar d’unitat cal definir abans el model de ciutat. La CUP, que l’endemà de la conferència també es va desmarcar de les primàries de Graupera, manté el rebuig a formar part d’una llista en què també hi hagi el PDeCAT.

“Manuel Valls és un candidat digne de vèncer”

A l’entrevista a betevé, Jordi Graupera ha dit que és una bona notícia la possibilitat que Manuel Valls es presenti a l’alcaldia mitjançant una plataforma oberta perquè “expressa perfectament una visió de Barcelona que és contrària a la que proposem nosaltres, una ciutat de províncies a la francesa”. Graupera ha estat taxatiu: “És una bona notícia. Està bé que els partits busquin gent com ell, amb una carrera política extraordinària, que vulguin participar de la nostra vida civil”.

Recupera l’entrevista completa a Jordi Graupera aquí: