El judici s’ha celebrat a l’Auditori de la Ciutat de la Justícia, malgrat que el cas l’ha enjudiciat el Jutjat Penal número 1 de Granollers. El motiu és el nombre de parts personades en la causa, tal com va passar amb el judici del cas Millet, que també es va fer a aquesta sala per la complexitat del cas. Al principi la causa tenia 56 investigats, però finalment la causa ha quedat amb 47 persones acusades, ja que una va ser declarada incapaç i les altres han mort al llarg d’aquests anys. Dels 47 acusats, 39 tenen sentència. La resta no han comparegut o estan en rebel·lia.

Els fets es remunten a l’any 2002 a la presó de Quatre Camins, situada a la Roca del Vallès. Segons el relat de la fiscalia, dies abans un grup de presó va iniciar “una vaga de braços caiguts” per demanar una millora dels seus drets i condicions. La nit del 29 al 30 de maig del 2002 va sonar la sirena del centre penitenciari per anunciar la tornada de cadascun dels presos a les cel·les, però els investigats s’hi van negar. Seguidament, segons explica el ministeri públic, es van armar amb pals, pedres i ferros i van agredir els funcionaris que intentaven dissuadir-los, donat el caire “extremadament violent” dels fets. Els reclusos van pujar als teulats dels mòduls per eludir l’acció dels  Mossos d’Esquadra, que van desplaçar-se fins a la presó per “dissoldre la revolta”. El relat del fiscal també apunta que diversos agents també van rebre agressions per part dels presos i que al llarg del motí es van produir danys al centre penitenciar que superen els 30.000 euros.

Per tot plegat, la fiscalia demanava penes d’entre 5 i 10 anys de presó, però finalment el ministeri públic ha acordat amb els acusats rebaixar-los les peticions de penes i el jutge ho ha acatatHa absolt 23 persones i n’ha condemnat 16. El que es considera líder del motí haurà de complir un any i tres mesos a la presó i la resta, un any privat de llibertat. El jutge però els ha suspès les penes tenint en compte que els fets es remunten 16 anys enrere. La condició però és que no delinqueixin durant dos anys, estiguin localitzables i satisfacin la responsabilitat civil.

Tots hauran de pagar conjuntament 15.897,54 euros pels danys ocasionats al centre penitenciari, 900 euros per les lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra i 149 per agredir un funcionari. El considerat líder també haurà d’abonar 7.230 euros per haver lesionat un altre funcionari durant el motí.