“L’atac d’Agbar contra l’APE és contra la societat civil organitzada”, així ho afirma Maria Campuzano, la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i ara pendent d’un judici acusada d'”usurpació d’espai”i “coaccions” al costat de Josep Badot i Mònica Guiteras per una acció en la qual es va ocupar la seu de la subministradora. Aquest acte de protesta s’emmarcava en una campanya per demanar la condonació del deute acumulat per cinc famílies que no podien assumir les factures de l’aigua. Campuzano assegura “estar sorpresa” que l’hagin denunciat quan 10 dies després de l’acció en qüestió Agbar va perdonar gairebé el 100 % del deute de milers de famílies de Barcelona i altres municipis. És per això que des de l’APE consideren que es tracta d’una deriva repressiva d’Agbar per evitar que, des de la plataforma, es continuï lluitant a favor dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat per tal de garantir l’accés als subministraments bàsics. L’APE ha iniciat una campanya informativa i fins al dia 16 de maig, data del judici, explicarà el cas als diferents clients que s’acostin a la seu central del carrer del Consell de Cent.

Suport de 40 entitats

Prop d’unes 40 entitats han signat el comunicat que he emès aquest dilluns l’APE entre les quals hi ha la PAH, la FAVB o l’ANC. La portaveu de la PAH Barcelona, Lucía Delgado, ha explicat a betevé que aquesta organització ha rebut nombroses denúncies per part de bancs des del seu naixement i sempre han estat arxivades. L’estratègia de la por diu “no ha funcionat” i la PAH no ha deixat d’aturar desnonaments ni ocupar entitats financeres.

Aigües de Barcelona ha confirmat a l’ACN que s’ha interposat denúncia, la primera d’aquestes característiques que rep l’APE. Fonts de la companyia assenyalen que, a banda de l’ocupació il·legal de les instal·lacions, que formen part també d’una comunitat de veïns, diversos treballadors van estar a les oficines fins a la una de la matinada.