tendes de campanya davant Departament d'Educació

El sindicat USTEC-STEs ha muntat diverses tendes de campanya a les portes de la seu del Departament d’Educació, a la via Augusta, 202. L’objectiu d’aquesta acampada és exigir una solució estable per a tot el persones interí de les escoles, laboral i docents. La intenció és passar-hi la nit i retirar les tendes aquest divendres al matí per sumar-se a la concentració convocada a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb la jornada de vaga estatal que hi ha convocada.

El sindicat demana l’estabilització del personal interí, que, diuen, està en “situació d’abús de temporalitat”. Segons dades d’USTEC-STEs, el 40 % dels docents són temporals, així com el 91,21 % del personal laboral dels centres. Davant d’aquesta situació, demanen que es prioritzi el concurs de mèrits i es creïn les figures necessàries per estabilitzar el personal que té més de tres anys treballats.

Dues tendes de campanya a la porta de la seu del Departament d’Eduació en la protesta del sindicat USTEC-STEs

Vaga estatal contra el pla Iceta

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del març passat estableix l’ús abusiu dels contractes temporals a l’estat. Posteriorment es va fer públic el pla del Departament de Política Territorial i Funció Pública que proposa que si una administració no cobreix amb caràcter fix una plaça estructural en tres anys, aquesta plaça es perdrà.

Per aquest motiu, sindicats d’àmbit estatal s’hi han oposat i han convocat una vaga per a aquest divendres, 18 de juny, contra l’anomenat pla Iceta. USTEC s’hi ha sumat i a més ha plantejat diverses mobilitzacions durant la setmana com a mesura de “pressió” a les administracions.