Segons els sensesostre, la Guàrdia Urbana no els ha ensenyat cap ordre de desallotjament, però els acampats temen que els facin fora aquest dimarts a la nit mateix, diuen que possiblement entre el vespre i la matinada. Tot i que l’Ajuntament vol que marxin abans del dia 23 d’abril, els sensellar ja fa dies que asseguren que no desmuntaran l’acampada fins que el consistori atengui les seves reivindicacions i, de fet, aquest dilluns van anunciar que estan preparant activitats per celebrar Sant Jordi.

Fonts municipals, en canvi, desmenteixen que els hagin avisat d’un desallotjament imminent. Les mateixes fonts, a més, remarquen que per fer-los fora de la plaça no cal cap ordre judicial perquè es tracta d’una ocupació intensiva de la via pública i d’una acampada al carrer, dues activitats que no estan permeses per la normativa i que no afecten cap propietat privada, cas en què sí que caldria l’autorització d’un jutge.

Entre les reivindicacions que aquests dies han fet sentir des de la plaça, en destaca la remunicipalització dels serveis dedicats als sensellar. L’activista Mari Camen Martínez, que dona suport a la mobilització, assegura que la majoria d’aquests serveis estan “en mans d’empreses privades” o bé de subcontractes. Consideren que si tot depengués directament de l’Ajuntament, “aquesta carència que tenen els Serveis Socials ara mateix, bàsicament desapareixeria” i que “podrien haver-hi més professionals a peu de carrer, podrien haver-hi més professionals a atenció psicològica, a atenció psiquiàtrica…”.

Els Acampats per la República no estan alertats

A l’altra banda de la plaça, els membres de l’Acampada per la República, que hi són des del 30 de gener, asseguren que no han rebut la visita de la Guàrdia Urbana i, en la línia del que diu l’Ajuntament, asseguren que la data límit que se’ls ha comunicat és el 23 d’abril. Segons han explicat, la seva intenció és desmuntar el campament per permetre la celebració de la diada de Sant Jordi a la plaça, però volen mantenir-hi un punt d’informació.