Tot i que l’Ajuntament vol que la plaça quedi lliure abans de Sant Jordi, els sensesostre acampats han reiterat aquest dilluns que no tenen intenció de desmuntar les tendes fins que no els donin “solucions efectives”, com ja van avançar la setmana passada després d’una reunió a la regidoria de Drets Socials. El portaveu dels sensellar acampats, el Miki, ha demanat a l’Ajuntament “que faci la festa amb nosaltres i no contra nosaltres”, i ha afegit que “creiem que és més important defensar els interessos de la ciutadania, els drets de la ciutadania, que els interessos comercials o d’un altre tipus”.

Els sensesostre que hi ha a la plaça també han advertit que, si els fan fora abans del dia 23, tornaran a ocupar l’espai. Consideren que fer-los fora seria una violació dels drets a la manifestació i de reunió reconeguts constitucionalment, i per això han remarcat que “cap ordenança municipal no està per damunt de la Constitució”.

Els acampats també han fet una crida a les forces polítiques, a les quals asseguren que ja han fet arribar el seu manifest amb reivindicacions. Els demanen “que facin un pas endavant i facin tot el possible per trobar solucions al més aviat possible” per resoldre el que qualifiquen d’una “emergència humanitària greu”.