Pocs minuts abans de la sortida de sol una curiosa columna vertical de llum ha il·luminat l’horitzó marítim, talment com si fos una mena de fals sol allargat. La columna  s’ha pogut contemplar durant uns minuts pels volts de les set del matí, abans de la sortida de sol, i ha estat immortalitzat per la càmera de betevé situada a Montjuïc.

Aquest fenomen òptic requereix de condicions meteorològiques determinades, normalment baixes temperatures en altura que afavoreixin la presència de minúsculs cristalls de gel que es mantinguin en suspensió a l’aire. Els cristalls actuen com un joc de miralls, quan s’ubiquen paral·lels a la superfície, i poden acabar concentrant els raigs solars per sobre el sol tot dibuixant el pilar solar.

El pilar de sol es fa visible de tant en tant, quan hi ha partícules de gel, abans de l’alba o bé després de la posta de sol.

El pilar de sol d’aquest dimarts ha estat fotografiat per nombrosos observadors, no només des de Barcelona sinó des de nombrosos punts del país. A continuació en compartim algunes imatges: