El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell ha citat a declarar els tres investigats per la seva presumpta relació amb el pagament de comissions il·legals d’empresaris a CDC a canvi de l’adjudicació d’obres al Port de Barcelona i de la societat municipal d’infraestructures Bimsa, també a la capital catalana. Segons fonts jurídiques, el magistrat ha acordat aquestes citacions mentre espera que l’Audiència Nacional determini si assumeix la causa del 3 %.

Per la seva banda, Cambra assegura que “la citació és sorprenent i injustificada” i està “absolutament convençut que s’arxivaran les actuacions”. En aquest sentit, el president del Port de Barcelona, aportarà auditories que “ratificaran plenament la legalitat de les contractacions davant el jutjat”, tal i com ha assenyalat Cambra.

A més, els dies 4, 10 i 11 de maig, el jutge ha citat com a investigats una desena d’empresaris que suposadament estan vinculats al cas, entre els quals hi ha Constantí Serrallonga, director general de la Fira de Barcelona i exgerent de l’Ajuntament.