edifici el barco esplugues llobregat

40 persones d’un edifici desallotjat d’Esplugues de Llobregat per perill de ruïna imminent estan sent ateses al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), ubicat al barri del Poblenou. La finca, coneguda com El Barco, no és habitable, segons ha dictaminat un informe tècnic, i l’Ajuntament d’Esplugues n’ha decretat aquest 25 de març l’estat de ruïna, motiu pel qual s’han fet fora les famílies, algunes de les quals estan sent acollides al CUESB.

Protecció Civil ha informat que hi havia 38 famílies afectades que estaven vivint en règim de lloguer a l’immoble. Aproximadament són unes 120 persones; per tant, un terç dels veïns han acabat acceptant l’allotjament del CUESB. L’Ajuntament d’Esplugues ha confirmat en un comunicat que “s’està treballant de manera urgent en la cerca de solucions integrals per a totes les famílies afectades”.

Allotjament puntual els dos primers dies

A les famílies sense alternativa d’habitatge immediata se’ls ha ofert un allotjament puntual durant les primeres 48 hores mentre en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya se cerquen solucions.