casals estiu 2023 barcelona

Les inscripcions als casals d’estiu 2024 a Barcelona s’obren aquest mes d’abril amb una oferta ampliada i més variada que mai. Enguany, hi ha més d’un miler de propostes diferents a la ciutat, entre casals i colònies amb més de 360.268 places per triar entre activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars. L’Ajuntament ofereix beques a les famílies que compleixin els requisits.

A continuació, t’oferim una guia amb tot el que has de saber sobre els casals d’estiu 2024 a Barcelona, amb tota l’oferta, calendari, beques i procés d’inscripció.

Oferta de casals d’estiu 2024 a Barcelona

Barcelona disposa d’una àmplia oferta de casals i activitats d’estiu previstes per a infants i joves d’entre 1 i 17 anys. El web de l’Ajuntament recull més de 1.087 activitats diferents dins el lleure i 360.268 disponibles. N’hi ha per a tots els gustos, des de relacionades amb la natura, les arts plàstiques i les activitats esportives. En els darrers anys, s’han ampliat els casals vinculats a les tecnologies de la informació, els videojocs i el “gaming”.

Inscripcions per als casals i tallers d’estiu 2024

L’Ajuntament de Barcelona ha informat que les inscripcions per als casals d’estiu 2024 s’obren dimarts 2 d’abril, just després de Setmana Santa, a les 9h. Apunteu-vos la data a l’agenda perquè moltes activitats van per ordre d’inscripció i les places s’omplen ràpid. Les inscripcions s’hauran de fer de forma presencial o telemàticament.

Per formalitzar-la, hauràs de consultar el procediment a l’entitat organitzadora a través de les dades de contacte que apareixen a cada activitat.

Beques per als casals i les colònies d’estiu 2024

Abans de sol·licitar una beca, caldrà haver-se inscrit correctament a l’activitat i obtenir el codi del casal necessari per després demanar la subvenció. Un cop s’hagi fet la inscripció a l’activitat escollida, s’haurà de tramitar la sol·licitud de subvenció.

Els tràmits es fan per internet a través de l’Oficina Virtual de Tràmits i després de formalitzar la inscripció al casal. En cas que no disposeu d’idCAT mòbil ni de cap altre certificat digital, podeu adreçar-vos a una de les Oficines d’Atenció Ciutadana, amb cita prèvia trucant al 010 (telèfon gratuït). Podeu demanar la cita prèvia a partir del dia 27 de març

La llista definitiva de beneficiaris es publicarà a partir del 10 de juny.

Quins infants poden demanar beca per als casals i colònies d’estiu?

En funció de les rendes familiars, es pagarà entre el 90 i el 30 % de l’activitat. Els trams d’ingressos són:

  • de 0 a 7.000 €: 90 %
  • de 7.000,01 a 9.000 €: 60 %
  • de 9.000,01 a 10.000 €: 30 %

En el cas dels casals o activitats d’estiu que es facin a Barcelona com a màxim es becaran 10 dies per infant i per activitat. En són una excepció les bressol d’estiu i les activitats adaptades sense pernoctació, que rebran una beca de com a màxim 14 dies per infant. En el cas dels casals fora de Barcelona es finançaran 14 dies com a màxim.