Les 170 escoles i instituts que estaran climatitzades abans del 2029 es reparteixen per 62 barris de la ciutat. El que concentrarà més intervencions és el Poblenou, on s’actuarà a set escoles. El pla preveu instal·lar un sistema únic d’aerotèrmia, d’aire fred i calent, per regular la temperatura als centres educatius. Per fer-ho sostenible, s’instal·laran plaques fotovoltaiques als edificis, amb l’objectiu siguin autosuficients.

L’actuació es farà en dues fases, la primera arrencarà el 2024 i s’allargarà fins al 2026 i en aquesta etapa es treballarà en 83 escoles i instituts. La segona fase s’estendrà entre el 2027 i el 2029, quan serà el torn de 86 centres. Segons el Consorci d’Educació de Barcelona, el pla també inclou un centre més, on ja s’ha actuat aquest estiu, però no ha concretat quin és.

Actuacions a tots els districtes

Les intervencions s’estendran per tots els districtes de la ciutat, especialment a Sant Martí, que en concentrarà gairebé dues de cada 10 (32 centres). A Horta-Guinardó, Nou Barris i Sants-Montjuïc s’actuarà en 17 escoles i instituts; a l’Eixample i Sant Andreu seran 17, i a Gràcia, 14. A Ciutat Vella, Sarrià – Sant Gervasi i les Corts s’adequaran menys centres (11, nou i sis respectivament).

Si posem el focus en els barris, en canvi, hi ha alguns punts de la ciutat on no es farà cap intervenció. En total, hi ha 12 barris on no es climatitzarà cap centre educatiu. És el cas, per exemple, del Parc i la Llacuna del Poblenou, la Teixonera, el Coll o les Tres Torres.

Utilitza el cercador per saber si el teu centre educatiu és un dels que tindran aerotèrmia.

El pla s’ha anunciat després que el curs passat ja es va actuar 26 escoles i instituts que es van considerar prioritaris. S’hi va instal·lar aire condicionat en almenys un espai.