Amb el curs a punt de començar, una de les qüestions que més preocupen a les famílies i els equips educatius són les altes temperatures a les aules. Fa molts mesos que els centres reclamen mesures a l’Administració per pal·liar els efectes de la calor. Aquest divendres s’ha conegut que, des de la primavera i fins aquest mes de setembre, el Consorci d’Educació ha instal·lat més de 5.000 ventiladors a diverses escoles de Barcelona.

De fet, aquest estiu s’ha augmentat el pressupost per millorar el confort tèrmic a les aules: s’hi han invertit més de quatre milions d’euros, un milió i mig més que l’any passat. Entre altres qüestions, s’han rehabilitat façanes i cobertes per millorar l’aïllament i s’ha instal·lat climatització puntual en alguns dels espais.

També hi ha 26 escoles que podran començar el curs amb aire condicionat en almenys un espai del centre. És una mesura que es va anunciar el mes de maig i que ja s’ha fet efectiva, tot i que amb retard ja que el compromís del Consorci era que els aparells estessin ja instal·lats abans de les vacances.

En total aquest estiu s’han fet 150 obres destacades als centres educatius de la ciutat, que inclouen la refrigeració d’espais. De fet, aquest estiu s’ha augmentat el pressupost per millorar el confort tèrmic a les aules: s’han invertit més de 4 milions d’euros, un milió i mig més que l’any passat. Entre d’altres qüestions, s’han rehabilitat façanes i cobertes per millorar l’aïllament i s’ha instal·lat climatització puntual en alguns dels espais.

Mesures que “arriben tard”, segons la consellera

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha valorat la tasca que s’està duent a terme, però ha reconegut que es tracta d’un “procés lent que ha començat massa tard”. Ha afegit que “el pla de calor es va aprovar a l’abril, però fa molts anys que en vista del canvi climàtic s’haurien d’haver pres mesures”. En aquest sentit, el regidor d’Educació i Persones Grans, Lluís Rabell, ha afirmat que cal seguir repensant l’adaptació dels centres. “El canvi climàtic ha vingut per quedar-se, els estius seran llargs, amb episodis de calor intensa, i la vida de les nostres ciutats s’haurà d’organitzar en previsió d’aquesta realitat”, ha assegurat.