El servei Vincles BCN ha assolit els cinc anys de vida posant en contacte més de 3.000 persones. Durant aquests cinc anys ha estat un servei innovador a l’abordar la soledat de les persones grans a través de la tecnologia. A més, ha facilitat que persones grans de la ciutat de Barcelona que se sentien soles poguessin mantenir i enfortir les relacions amb els seus familiars i amics, així com amb persones de la comunitat. La comunicació es fa en format de missatge de text, fotografia i vídeo.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha destacat que “fins i tot en els moments més durs de l’estat d’alarma per la covid-19 va demostrar la seva capacitat cohesionadora, de dinamització i acompanyament”. A més, Riera ha anunciat que ja han engegat el nou projecte #bcn+65 “que properament serà una realitat, amb més servei, interacció i plena integració al Vincles BCN”.

Dels 65 fins als 103 anys

Actualment, estan fent ús del servei 2.552 dones i 515 homes des dels 65 anys fins als 103 anys, que és l’edat de la persona més gran usuària del servei. La mitjana d’edat dels usuaris és de 81 anys.

Aquest any, s’ha pogut arribar a 88 grups de barri, 22 grups d’amistat i 75 grups d’interès, dels quals destaquen els de memòria, cuina, jardineria i treballs manuals i creativitat. Tots aquests grups estan dinamitzats per professionals que acompanyen les persones grans. Durant el 2021, el servei va fer un total de 25.000 accions de dinamització en línia, 208 trobades presencials i 493 trobades virtuals amb 4.382 participacions.

‘reset innovació’: tecnologia per ajudar persones grans