Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal i han detingut quatre persones d’entre 24 i 32 anys, que regentaven una associació cannàbica al barri de la Sagrada Família, a l’Eixample. Des de l’associació venien haixix i marihuana a qualsevol persona que hi accedia, no disposaven de cap registre de control de la substància i tenien a dues treballadores sense contracte .

trafic marihiuana

Els investigadors han intervingut marihuana i haixix per valor de més de 40.000 euros al mercat il·lícit, així com més de 60.000 euros en efectiu.

Males praxis que deriven en fets delictius

Sis de les nou persones identificades a l’interior del local durant l’entrada i registre van referir que eren turistes que es trobaven de pas a Barcelona i que per un preu que podia oscil·lar entre els 10 i els 20 euros s’havien formalitzat com a socis i podien comprar i consumir a l’interior. També, però, podien adquirir substàncies i emportar-se-les per consumir a l’exterior del local. Segons la llei, les associacions cannàbiques no poden promoure el consum, la venda ni el cultiu de marihuana.

A més, l’establiment no disposava del registre obligatori d’associats i del llibre de registre d’auto proveïment, on han de constar quina quantitat de substàncies pot produir una associació, el transportista que s’encarrega de transportar-les, així com les quantitats, o la data de transport, entre d’altres preceptes que controlen la traçabilitat de les substàncies que s’hi consumeixen.